Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Pulp Magic από τον Neil Krug



Ήρθε  η στιγμή να παρουσιάσουμε μερικές φωτογραφίες και βίντεο του Neil Krug, ενός Αμερικανού δημιουργού, ο οποίος, μέσα από μια vintage ψυχεδελική αισθητική, κατορθώνει να αναδεικνύει με μαγικό τρόπο τη γυναικεία μορφή, συχνά μέσα σε τοπία άγριας ομορφιάς.

Ένα μεγάλο μέρος του έργου του Krug είναι φωτογραφίες και βίντεο μουσικών συγκροτημάτων όπως οι  My Chemical Romance, Ratatat, Devendra Banhart, Ladytron, Tame Impala, Canyons, Sea Wolf, The Pierces, Dri, και White Flight.

Ο Krug, σε μια δημιουργική συνεργασία με τη μούσα και σύζυγό του, τη Joni Harbeck, δημιούργησε το project Pulp Art Book, στο οποίο μπορεί κανείς να δει τα βιβλία, τα φιλμ και φυσικά τις φωτογραφίες του που είναι τυπωμένες σε περιορισμένα αντίτυπα.

Οι εμπνεύσεις του Krug είναι κυρίως οι pulp καλλιτεχνικές εκφράσεις των δεκαετιών 1960 και ’70, όπως αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων, και φυσικά B-movies. Εμπνεύσεις από εποχές που κάποιοι τις θεωρούν ως φριχτές χίμαιρες, ενώ άλλοι τις λατρεύουν αποκαλώντας τες «άνοιξη της πνευματικής αναζήτησης, του εσωτερισμού και της σεξουαλικής απελευθέρωσης». 





















Δεν υπάρχουν σχόλια: