Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Aradia Julia Sunseri


Η Aradia Julia Sunseri είναι μια εικαστική καλλιτέχνης που εδώ και δέκα χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, επί σκηνής αλλά και σε φιλμ. Είναι μια αφοσιωμένη χορεύτρια του ναού και δασκάλα του χορού. Διδάχτηκε εικαστικές τέχνες, χοροθεραπεία και πολλά είδη χορού, όπως: μπαλέτο και μοντέρνο, αλλά και tribal fusion και χορό της κοιλιάς.

Οι παραστάσεις της Aradia είναι μια προέκταση του υποβάθρου της στο θέατρο και στις εικαστικές τέχνες. Όπως λέει η ίδια, οι χορογραφίες της είναι τελετουργίες και μαγικές αφηγήσεις που υμνούν τη φύση και εκφράζουν την ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Εδώ πρέπει να πούμε επίσης πως τα εκπληκτικά ρούχα που φοράει στις παραστάσεις της τα σχεδιάζει η ίδια και πως αυτόν τον καιρό ετοιμάζει μια συλλογή ρούχων που θα τη διαθέσει στο εμπόριο.

Η Aradia έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στην Αμερική και στην Ευρώπη, μαζί με εικαστικούς καλλιτέχνες, D.Js, και μουσικούς όπως οι Zen Arts, Atmosphere, Faith & the Muse, Lucent Dossier, Chebb i Sabbah, David Starfire, The Mutaytor, Anahata Sound, Andrew Jones, Random Rab, Myth Makers,  Bad Unkle Sista, καθώς και με πολλές άλλες καλλιτεχνικές ομάδες και μουσικά συγκροτήματα.

Το 2005 η Aradia μαζί με τη Lucretia Renee ίδρυσαν μια ομάδα χορού που έχει το εμπνευσμένο όνομα: Serpentine: Temple Dancers of the Serpent Mythos, η οποία παρουσιάζει και διδάσκει τελετουργικό χορό, dark tribal, ιαπωνικό butoh και belly dance.

Το 2009 η ομάδα Serpentine ένωσε τις δυνάμεις της με το συγκρότημα Faith and the Muse και παρουσίασε παραστάσεις εμπνευσμένες από τη Σιντοϊστική (Ιαπωνική) μυθολογία καθώς και από το gothic και τις tribal κουλτούρες.

Το 2008 η Aradia άρχισε να παραδίδει σεμινάρια στα οποία συνδυάζει τη hatha yoga με το tribal fusion belly dance –ένα υπέροχο πάντρεμα που έχει σαν σκοπό την εξύμνηση της θηλυκής θεότητας και την αφύπνιση της ψυχής και του σώματος μέσω του ιερού τελετουργικού χορού, της χοροθεραπείας, της εσωτερικής μυθολογίας, της σπουδής του ανατολίτικου μυστικισμού και, βέβαια, της μαγείας…


Εδώ ας απολαύσουμε ένα βίντεο της Aradia από το Ritual Movement Arts:

Δεν υπάρχουν σχόλια: