Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Ερωτικός Anthony Christian


Ο Ιππότης γράφει:

Ο Ερωτικός Anthony Christian

Ο Anthony Christian γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 24 Οκτωβρίου του 1945, και ήταν μόλις δέκα ετών όταν του παραχωρήθηκε το προνόμιο να σπουδάσει τις τεχνικές των Παλαιών Διδασκάλων της ζωγραφικής στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Εκεί, επί επτά και πλέον χρόνια ο Christian μελέτησε τα έργα των Rubens και Rembrandt όπως και άλλων Παλαιών Διδασκάλων και ζωγράφισε τα πρώτα δικά του, τα οποία ήταν τόσο εκπληκτικά ώστε σύντομα απέκτησε τη φήμη του παιδιού-θαύματος.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Christian έβγαζε τα προς τον ζην ζωγραφίζοντας για λογαριασμό πολλών πλούσιων και διάσημων, όπως ο Λόρδος Mountbatten, η Βαρόνη Olympia de Rothschild, η Βαρόνη Fiona Thyssen, ο Κόμης Guido di Carpegna, o Blake Edwards, η Julie Christie και ο Terence Stamp. Σήμερα οι περισσότεροι πίνακές του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ανάμεσα σε αυτές και η συλλογή της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί θυμίζουν πολύ εκείνες του Leonardo daVinci, και, όπως λέει ο ίδιος, προσπαθεί να ανακαλύψει τους τρόπους που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει κάποια από τα ομορφότερα έργα τέχνης που έχουν γίνει ποτέ.

Όμως, παρότι οι πίνακές του στολίζουν τις συλλογές των πλούσιων και των κοσμικών, ο Christian προτιμά να ζει μια μποέμικη ζωή απομονωμένος απ’ όλους κι από όλα. Έχοντας για συντροφιά μόνο τη γυναίκα του, που και η ίδια είναι μια εξαιρετική ζωγράφος, ζει εδώ και χρόνια κάπου στη Νότια Ινδία, σε μια περιοχή που θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες της Γης. Εκεί, σε ένα υπέροχο σπίτι, όταν δεν ζωγραφίζει, περνά τις ώρες του ανάμεσα στις εκπληκτικές συλλογές του από εκατοντάδες παράξενα αντικείμενα και εξωτικές φορεσιές, καθώς και από χιλιάδες βιβλία τέχνης που αναφέρονται σε καλλιτέχνες και μουσεία απ’ όλον τον κόσμο.

Πολλοί από τους πίνακες του εκκεντρικού Anthony Christian ξεχειλίζουν από ερωτισμό, γι’ αυτό και τoυς λατρέψαμε, και γι’ αυτό θελήσαμε να παρουσιάζουμε ορισμένους από αυτούς εδώ:
















Δεν υπάρχουν σχόλια: