Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Γυμνές Αλήθειες


Γυμνές Αλήθειες


Επιστρέφοντας από τον μικρό, κρυφό μας παράδεισο, μετά από ένα γυμνό, ξυπόλητο τριήμερο, έχοντας ακόμη την αλμύρα της θάλασσας στο δέρμα, τον ήχο των κυμάτων στ’ αυτιά και το φως του σχεδόν ολόγιομου φεγγαριού στα μάτια, κάνουμε αυτήν την καταχώρηση παραθέτοντας ορισμένες σκέψεις μας στην αρχή, κι έπειτα τις απόψεις πολλών άλλων, για το γυμνό ανθρώπινο σώμα.

Πιστεύουμε πως αν δεν προοριζόμασταν για να είμαστε γυμνοί, τότε απλώς δεν θα είχαμε γεννηθεί έτσι. Γιατί, πώς είναι δυνατόν το ανθρώπινο σώμα, για το οποίο λέγεται ότι δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα του ίδιου του Θεού, να είναι προσβλητικό για κάποιον; Ο Διάβολος θα χαίρεται πολύ να βλέπει ότι το μεγαλύτερο δημιούργημα του Θεού θεωρείται αποκρουστικό!

Έχεις προσέξει πώς ένα παιδί μπορεί να μπει γυμνό μέσα σε ένα δωμάτιο γεμάτο ξένους, χωρίς να αισθάνεται καμία ντροπή; Ακριβώς όπως ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, όπου μέσα στην αθωότητά τους δεν αισθάνονταν καμία ντροπή για τα γυμνά σώματά τους. Και εδώ ας θυμηθούμε πως όταν οι δύο πρωτόπλαστοι αμάρτησαν, το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκαν ήταν η ντροπή για τη γύμνια τους, γεγονός που δημιούργησε τον πρώτο διαχωρισμό ανάμεσα σ’ εκείνους και τον Θεό.

Στην ιδεώδη παραδείσια κατάσταση, δεν υπάρχει καμία ντροπή του ενός απέναντι στον άλλο, αλλά ούτε και απέναντι στον Θεό. Ωστόσο, σαν τον Αδάμ και την Εύα, φοράμε ακόμη τα φύλλα συκής, επειδή πιστεύουμε ότι στο σώμα μας υπάρχουν σημεία που δεν πρέπει να τα βλέπει κανένας, ούτε καν ο Θεός. Και αυτός ίσως να είναι ο τρόπος για να κρυβόμαστε γενικά από τον Θεό…

Όμως και πάλι, δεν ήταν ο ίδιος ο Θεός που ενσαρκώθηκε και παρουσιάστηκε στους ανθρώπους ως Ιησούς για να θυσιαστεί για τις αμαρτίες μας; Και ο Ιησούς δεν ήταν εκείνος που μας προέτρεψε να είμαστε σαν τα μικρά παιδιά αν θέλουμε να μπούμε στη Βασιλεία των Ουρανών; Πόσο υποκριτές είμαστε όταν ασπαζόμαστε τις συντηρητικές απόψεις κάποιων αποστόλων και Χριστιανών συγγραφέων, και αγνοούμε, ή προσποιούμαστε ότι αγνοούμε, τις διδασκαλίες του ίδιου του Ιησού, ο οποίος μας προτρέπει να επιστρέψουμε στην παραδείσια αθωότητα;

Παρακάτω σου προσφέρουμε ορισμένα αποφθέγματα και κάποιες σκέψεις για το γυμνό σώμα και τον γυμνισμό. Και, βέβαια, σε προτρέπουμε να τα διαβάσεις γυμνή ή γυμνός.


Αν θέλεις να μιλήσεις για τον ανοιχτό νου, τότε βγάλε τα ρούχα σου!
Michael E. Maconell


Το να επιβάλλεις στον κόσμο να φοράει πάντα ρούχα ενώ κολυμπά ή κάνει ηλιοθεραπεία,  ακόμη και σε επιλεγμένες γι’ αυτόν τον λόγο ή σε απομονωμένες περιοχές, είναι το ίδιο κακό όσο το να επιβάλλεις στις γυναίκες να φοράνε μπούρκες.

Corky Stanton


Στο σώμα ενός δρομέα που συμμετείχε στο Naked Mile, ήταν γραμμένο:
«Μη με συλλαμβάνετε, απλά έτσι γεννήθηκα!»


Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στον γυμνισμό. Αν βγάλουμε τα Gucci και τα Levis τότε όλοι είμαστε το ίδιο.

Kevin Bacon

Το κύριο κακό στον κόσμο σήμερα είναι η ψυχική ανασφάλεια και η υποκρισία. Αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν στο γεγονός ότι άλλοι άνθρωποι θέλουν να είναι γυμνοί… ή να κάνουν αυτό που επιθυμούν, τότε δεν πρόκειται ποτέ να καταλήξουμε πουθενά. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δουλειά τους το να το κατακρίνουν και να ανησυχούν γι’ αυτό, και ότι το να είσαι γυμνός δεν είναι κάτι άσεμνο και αισχρό. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε οι εαυτοί μας. Αν ο καθένας μας προσπαθήσει να είναι ο εαυτός του αντί να παριστάνει κάτι που δεν είναι, τότε θα υπάρξει ειρήνη στον κόσμο.

John Lennon

Δεν μεγάλωσα με μια μητέρα που να μου λέει πως ό,τι έχω κάτω από τα ρούχα μου είναι κακό ή αμαρτωλό.

Charlize Theron


Τα φύλλα συκής ανήκουν στα δέντρα και όχι στους ανθρώπους.

Corky Stanton


Γεννηθήκαμε γυμνοί. Έτσι δεν βλέπω τίποτα κακό στο να είμαστε σε μια παραλία και να κολυμπάμε γυμνοί.

Justin Timberlake

Μην αφήνεις εκείνους που έχουν αρνητικές ηθικές αξίες απέναντι στο σώμα να καθορίζουν αυτό που είναι ή που δεν είναι αποδεκτό. Άδραξε την ελευθερία σου και αποκατάστησε την αξιοπρέπειά σου!
BodyFreedom.org

Το να ντρέπεσαι για το σώμα, ως προκατάληψη, δεν είναι φυσικό. Είναι κάτι που σου το επιβάλουν άλλοι και δεν ωφελεί κανέναν.

Δεν ήταν γυμνοί όλοι οι Έλληνες αθλητές στους αυθεντικούς Ολυμπιακούς αγώνες.  Μερικοί φορούσαν παπούτσια.

Mark Twain


Γυμνοφοβία. Ο φόβος όταν είσαι γυμνός ή όταν βλέπεις τους άλλους γυμνούς. Ένα γυμνοφοβικό άτομο συνήθως θέλει να επιβάλλει σε όλους τους άλλους έναν τρόπο ζωής όπου κυριαρχεί ο καταναγκασμός του ρούχου.


Μια μέρα αφιερωμένη στον εαυτό μου, σημαίνει να πάω κάπου όπου δεν θα μιλάει κανείς. Εκεί θα ήθελα να έχω μαζί μου μια στοίβα βιβλίων και να διαβάζω ασταμάτητα. Και βέβαια να διαβάζω γυμνή.

Linda Hamilton(ηθοποιός)

Το να αναγκάζουμε τους άλλους να φοράνε ρούχα επειδή εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη λαγνεία μας, είναι προσβολή για τους άλλους.


Είναι φυσιολογικό να κρατάμε τα σώματά μας καλυμμένα με ρούχα στο 100% του χρόνου μας; Για μερικούς ανθρώπους, το να περπατήσουν από το μπάνιο στο υπνοδωμάτιό τους γυμνοί, μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλο πανικό και στρες. Είναι αυτό υγιές;


Προειδοποίηση: Έχει αποδειχτεί πως τα ρούχα μπορεί να προκαλέσουν μια ακραία ψυχολογική εξάρτηση. Φορέστε τα με δική σας ευθύνη.

Ben Thornton


Ανακαλύψαμε ότι το να χαλαρώνουμε γυμνοί στα Elysium Fields, είναι μια ανακούφιση των εντάσεών μας, τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας.

Lynn Redgrave (ηθοποιός)


Αν οι γονείς είναι πολύ μυστικοπαθείς σχετικά με τα σώματά τους και πολύ αυστηροί στο να εμποδίζουν ένα παιδί να δει ένα γυμνό σώμα ή να είναι το ίδιο γυμνό, τότε το παιδί θα αναρωτηθεί για το τι μπορεί να είναι τόσο κακό στο ανθρώπινο σώμα. Το να είστε φυσικοί απέναντι στη γύμνια, δρα προληπτικά για τα παιδιά σας, ώστε αυτά να μην αναπτύξουν μια νοοτροπία ντροπής και απέχθειας για το ανθρώπινο σώμα.

Dr. Lee Salk, Ψυχίατρος


Προέρχομαι από μία χώρα όπου οι άνθρωποι δεν φορούν ρούχα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Γεννήθηκα γυμνή και ελπίζω όταν πεθάνω να με θάψουν γυμνή.

Elle MacPherson, Μοντέλο και Ηθοποιός από την Αυστραλία.




Γιατί να θέλει κάποιος να διδάξει στα παιδιά του ότι τα σώματά τους είναι αηδιαστικά, απαράδεκτα και αποκρουστικά ακόμη και στη θέα τους; Γιατί να θέλει κάποιος να διδάξει στα παιδιά του να ντρέπονται για τον εαυτό τους και να απεχθάνονται τα σώματά τους αλλά και τα σώματα των άλλων;




Κάποια μέρα η ανθρωπότητα θα αναπτυχθεί και θα συνειδητοποιήσει ότι το μόνο κακό που έχει το ανθρώπινο σώμα, είναι τα μικρά μυαλά ορισμένων ανθρώπων.
Dick Hein


Το καλύτερο ένδυμα για περπάτημα είναι η γύμνια.
Colin Fletcher, The Complete Walker III


«Ήμασταν συνέχεια γυμνοί, μέρα και νύχτα, όταν μας το επέτρεπαν τα κουνούπια».

Huck Finn, ήρωας του Mark Twain


Ένας γυμνιστής είναι απλά ένας άνθρωπος χωρίς... «τεχνητά πρόσθετα».


Στη Βίβλο, στο κεφάλαιο της Γένεσης, είναι γραμμένο: «Ήταν γυμνοί αλλά δεν ντρέπονταν». Το ανθρώπινο σώμα είναι δημιούργημα του Θεού, άρα μπορεί να είναι γυμνό και ακάλυπτο διατηρώντας όλο του το μεγαλείο και όλη του την ομορφιά.

Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’


«Τα ρούχα πρέπει να είναι το έμβλημα της ανωτερότητας του ανθρώπου επί όλων των άλλων ζώων, γιατί σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να φοράει κάποιος επάνω του αυτά τα απαίσια πράγματα».

Λόγια του Ταρζάν
από το βιβλίο Tarzan of the Apes
του E. RBurroughs


Δεν θα με χαρακτήριζα ούτε φυσιολάτρη, ούτε γυμνιστή. Και βεβαίως δεν είμαι επιδειξίας. Οι προσδιορισμοί είναι για τα ρούχα. Επίσης, η γυμνή μου εμφάνιση δεν έχει σεξουαλικά κίνητρα, αλλά δεν είναι ούτε κάποια πέραν του δέοντος δική μου ανάγκη για να τραβήξω την προσοχή των άλλων. Απλώς πιστεύω ότι όσο η κοινωνία συνεχίζει να έχει μια θεμελιωδώς αρνητική σχέση με το ανθρώπινο σώμα και την εμφάνιση, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε μια ελεύθερη ή ώριμη κοινωνία.

Είναι ο 21ος αιώνας. Καιρός να εξελιχθούμε!

Russell Higgs


Είμαστε τόσο προκατειλημμένοι που μπορούμε να προβάλουμε στην τηλεόραση πολέμους, φόνους, βιασμούς και κάθε λογής κακό, αλλά δεν μας επιτρέπεται να δείξουμε τα πιο όμορφα δημιουργήματα, που είναι τα ανθρώπινα σώματα στη φυσική τους μορφή.

Mario Roman


Πολλοί έρχονται στην εκκλησία για να φέρουν τα ρούχα τους, παρά για να φέρουν τον εαυτό τους.
Thomas Fuller

Ποιο πνεύμα είναι τόσο άδειο και τυφλό, ώστε να μην μπορεί να αναγνωρίσει το γεγονός ότι το πόδι είναι πιο ευγενικό από το παπούτσι, και το δέρμα πιο όμορφο από το ένδυμα που το καλύπτει;
Michelangelo

Ο διαδικτυακός φίλος, δημιουργός του ιστολογίου Εναλλακτικό Αρχείο, προτεινει ότι εδώ πρέπει να προσθέσουμε επίσης, ορισμένους στίχους από το Γνωστικό Ευαγγέλιο Προς Αιγυπτίους, και συγκεκριμένα εκείνους που λένε:

«Όταν η Σαλώμη ζήτησε να μάθει πότε θα έπρεπε να γίνουν γνωστά τα πράγματα που τον είχε ρωτήσει (προηγουμένως), ο Κύριος είπε: “Όταν ποδοπατήσεις το ένδυμα του αίσχους. Όταν τα δύο γίνουν Ένα, και ο Άνδρας με την Γυναίκα, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα  ...»


Αν και όταν είναι δυνατόν, δουλέψτε στον υπολογιστή σας γυμνοί.

Από το βιβλίο Supercharging MS-Dos, στο κεφάλαιο Static Electricity Is A Killer

Η ανθρωπότητα είναι σήμερα παράνομη. Το ανθρώπινο σώμα σου δεν επιτρέπεται στη φυσική του μορφή. Το σώμα σου πρέπει να καταστέλλεται γιατί κι εσύ ο ίδιος θεωρείσαι παράνομος.
Όμως τώρα ήρθε η ώρα να αντιταχτείς στην καταστολή και να νομιμοποιήσεις τον εαυτό σου. Γιατί, στην πραγματικότητα, το να είσαι άνθρωπος δεν είναι έγκλημα!

The Freedom to be Yourself




The human body: 

Legalize it !

2 σχόλια:

Εναλλακτικό-Μεταφυσικό αρχείο είπε...

Ας προσθέσουμε επίσης,<<...Όταν η Σαλώμη ρώτησε πότε θά έπρεπε να γίνουν γνωστά τα πράγματα που τον είχε ρωτήσει, ο Κύριος είπε: Oταν ποδοπατήσεις το ένδυμα του αίσχους.Όταν τα δύο γίνουν Ένα και ο Άνδρας με την Γυναίκα, ούτε άνδρας ούτε γυναίκα....>>
Ευαγγέλιο προς Αιγυπτίους.
Καλημέρα.

Magick Team είπε...

Έχεις δίκιο. Οπότε, όπως μπορείς να δεις, το προσθέσαμε.

Καλημέρα!