Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Εναλλακτικό ~ Μεταφυσικό Αρχείο


Εναλλακτικό
Αρχείο


Ανακαλύψαμε μια νέα όαση στην έρημο του ελληνικού Διαδικτύου!

‘Η, για να πούμε την αλήθεια, ο δημιουργός αυτής της όασης ήταν εκείνος που μας εντόπισε πρώτος και μας έστειλε ένα μήνυμα για να μας δώσει κουράγιο στις αναζητήσεις και στις περιπλανήσεις μας, κι εμείς, αφού επισκεφτήκαμε τον Ιστότοπό του, θέλουμε εδώ να του το ανταποδώσουμε.

Αυτή η όαση είναι το Εναλλακτικό – Μεταφυσικό Αρχείο (Τα απομεινάρια της αναζητήσεως, στα χρόνια μιας παρελθούσης νεότητος), ένα πολύ ενδιαφέρον ιστολόγιο που ο δημιουργός του το προσδιορίζει ως Υπέρ του αδυνάτου, του ανέφικτου, της Ουτοπίας και του Ανδρογύνου.

Στο Εναλλακτικό – Μεταφυσικό Αρχείο, που, αν καταλάβαμε σωστά, δημιουργήθηκε στις αρχές Ιουλίου του 2012, είναι αυτή τη στιγμή αναρτημένες σπάνιες σελίδες παλαιών ελληνικών περιοδικών όπως η Ανοιχτή Πόλη, το Ιδεοδρόμιο, ο Αστρικός Κόσμος, το Ομακοείο, ο Προοδευτικός Κινηματογράφος, Ο Κόκορας που Λαλεί στο Σκοτάδι και το… Αυγό, αλλά και βιβλίων όπως τα πολύ ενδιαφέροντα: Το Ερωτικό Στοιχείο στον Μυστικισμό του Ε. Ν. Πλατή, Το Πρόβλημα της Σεξουαλικότητας του Frithjof Schuon και το Χίππις και Ψυχεδελική Κουλτούρα του Γιώργου Βλάχου.

Στον δημιουργό αυτής της όασης, ανταποδίδουμε την ευχή να συνεχίσει την καλή δουλειά και να κρατάει πάντα την υπέροχη και ιερή μορφή του ανδρόγυνου καθώς και τα ονειρικά τοπία της ουτοπίας και το ανέφικτου μέσα στην καρδιά του –όλες αυτές τις εσωτερικές κρυστάλλινες πηγές, όλους αυτούς τους ανεκτίμητους θησαυρούς, τους τόσο σπάνιους, τους τόσο πολύτιμους μέσα στις σύγχρονες ερήμους που βρεθήκαμε να διασχίζουμε.

Και στον αναγνώστη αυτών των γραμμών λέμε, φυσικά, πως πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί το Εναλλακτικό Αρχείο σ’ αυτή τη διεύθυνση:




Δεν υπάρχουν σχόλια: